Δευτέρα, Οκτωβρίου 24, 2005

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΙ..ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ


Καλή εβδομάδα,
διαβάζω απο το pathfinder:

Υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής μόλυνσης έχουν αυξήσει τα περιστατικά αποβολής στις έγκυες γυναίκες και παραδόξως έχουν αυξήσει την αναλογία των αγοριών που γεννιούνται σε ορισμένες μολυσμένες περιοχές της Βραζιλίας, προκύπτει από νέες μελέτες.

Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο εργαστήριο σε μελέτες με ποντίκια, και ίσως οφείλεται στη μεγαλύτερη ανθεκτικότητα των θηλυκών. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι τα αρσενικά έμβρυα είναι πιο πιθανό να πεθάνουν στη μήτρα ή να προκαλέσουν γυναικολογικές επιπλοκές. Ωστόσο, ο ακριβής μηχανισμός παραμένει άγνωστος.

Όπως ανέφεραν οι Βραζιλιάνοι ερευνητές στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, η ανάλυση των γεννήσεων που καταχωρήθηκαν σε ληξιαρχεία το διάστημα 2001-2003 έδειξαν ότι στις πιο μολυσμένες περιοχές το ποσοστό των σγοριών είχε πέσει στο 50,7%, συγκριτικά με το 51,7% που μετρήθηκε στις λιγότερο μολυσμένες.

Στη συνέχεια, η ομάδα συνέκρινε τους απόγονους αρσενικούς ποντικών που είχαν μεγαλώσει σε καθαρό αέρα με απόγονους αρσενικών που γεννήθηκαν σε ατμοσφαιρικό αέρα. Η ρύπανση έριξε την αναλογία αρσενικά/θηλυκά από 1,34 σε 0,86.

Οι εξετάσεις έδειξαν επίσης προβλήματα στην παραγωγή σπέρματος, ενώ ανεξάρτητη μελέτη συνδέει τη ρύπανση με αυξημένο κίνδυνο αποβολής.

Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Γιόργκε Χάλακ εικάζει ότι οι αέριοι ρύποι προκαλούν γενετικές βλάβες στα έμβρυα. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι επηρεάζεται η βιωσιμότητα του πλακούντα.

Ο Δρ Αλαν Πίσι, ανεξάρτητος Βρετανός ειδικός, σχολιάζει στο BBC: «Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι η αναλογία αγοριών και κοριτσιών μπορεί να αλλάξει σημαντικά ως αντίδραση σε φυσικά φαινόμενα όπως οι σεισμοί, οι πόλεμοι και ο λιμός. Ωστόσο, δεν κατανοούμε τη βιολογία πίσω από τέτοια φαινόμενα».
«Υπάρχει ανησυχία ότι ορισμένα χημικά που παράγει ο άνθρωπος μπορούν να επηρεάσουν δραματικά την αναλογία αγοριών/κοριτσιών» προσθέτει.

Δηλαδή ,αν κατάλαβα καλά,την αύξηση της ρύπανσης παγκοσμίως θα το πληρωσει το ανδρικό φύλο !!

ΚΑι να σκεφτείται οτι η ρύπανση είναι γένος θηλυκού!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

telika taki ti wra tha kaneis sto mango?

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΒΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΠΕΣΑΤΕ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ΦΑΤΕ.ΤΩΡΑ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ FREE FM KAI TON 98FM.ΧΘΕΣ 26-10-2005 ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΝΑΤΡΑΠΙΚΑΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ.ΑΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ...ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... prezatv@hotmail.com

Ανώνυμος είπε...

niko..ftiakse mia istoselida na ftiaxneis istories kai meta kane kai mia kitrini efimerida :)

ola ksekinane distixws apo ayto to prezatv pou dixnei oti den prepei na se pernoume kai poli sovara:)

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

To provlima me ton free pio einai vre paidia gia na katalavo kai ego?