Δευτέρα, Οκτωβρίου 03, 2005

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ..


Γιατι να λέμε ψέμματα?

Σαν πραγματικός γαύρος νομίζω οτι καθάρησα με τα μεγάλα ντέρμπυ ..

Στην Ευρώπη δέν κάνω τίποτα και το ξέρω..

Αλλα οταν κάνω τέτοια ωραία φινάλε στα ντέρμπυ..το χαίρομαι.

Πάντως και ο ΠΑΟ ξύπνησε και βρήκε ρυθμό,η ΑΕΚ ακόμα έχει χρόνο ενώ ο ΠΑΟΚ νομίζω οτι με λίγη καλή θέληση μπορεί να πετύχει περισσότερα.

Γουστάρω τρομερά ΛΑΡΙΣΑ .Θέλω να την βλέπω να κερδίζει συνέχεια γιατι μου αρέσει το πάθος που έχει ο κόσμος της.


Για να δούμε πόσο θα κρατήσει η γάυρικη χαρά μου...

ΥΓ1. Είναι ωραίο να ξεκινάει η εβδομάδα με κόκκινους τίτλους

ΥΓ2. Είναι ωραιό επίσης να χαρίζεις δωράκια στους φίλους σου.Γιατι για μένα,τώρα που είμαι ακόμα μακρυά απο το μικρόφωνο σας νοιώθω ακόμα πιο κοντά μέσα απο το ημοερολόγιο αυτο. Ο μεγάλος διαγωνισμός συνεχίζεται για τα psp αλλα και για την ψηφιακή φωτομηχανή. Να είναι καλά οι εταιρίες που συνεργαζόμαστε που με στηρίζουν και δέν ξεμένουμε απο δωράκια που μας ομορφαίνουν την ζωή μας.
Σημερα έκανα 3 αναγνώστες του χαρούμενους και στο τελος του μήνα θα ξανακάνω άλλους δύο.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aa kala o thrilos fetos skizei..telospanton siga to podosfero poy paixame me tin aek monoterma mas epaize alla emeis exoyme empeiria paidi moy eimaste athlites anoterhs klasis ti na kanoyme ki emeis den fteme se tipota...ole lemeee.....polu atyxoi sto champions leage me ti real polu kolofardoi sto protathlima kati einai ki ayto apto tipota....kala o okkas apo pote eixe na balei goal;;teleios itan xtesss....exoume kali omada alla giati den trabaei na paixei podosfero ti perimenei;;;ta lemeeee....autaaaaa...ante geiaaa sass

Ανώνυμος είπε...

as itane na mepairne na me pairne o xaros para poy megkateleipses tora pooy mai fantaross...asxeto alla kaloo...aythimisame pali...

Ανώνυμος είπε...

Το ποδόσφαιρο «πουλάει», και μάλιστα πολύ. Του λόγου το αληθές αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μόνο την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη συνολικά 3.410.000 τηλεθεατές καθηλώθηκαν μπροστά από τις μικρές οθόνες τους για να παρακολουθήσουν τους αγώνες που έδωσαν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Την ήττα του Ολυμπιακού από τη Λυών το βράδυ της Τετάρτης παρακολούθησαν από τη συχνότητα του Mega 1.745.000 θεατές. Τα μηχανάκια της AGB κατέγραψαν ως και 49,73% σε μερίδιο τηλεθέασης. Την προηγούμενη ημέρα τον Παναθηναϊκό εναντίον της Μπαρτσελόνα του σουπερστάρ Ροναλντίνιο παρακολούθησαν 1.665.000 θεατές. Σύμφωνα με την AGB το μερίδιο τηλεθέασης της NET έφθασε ως και το 48,68%.

Εκτός όμως από το Champions League, «πουλάνε» τόσο η Εθνική όσο και το εγχώριο πρωτάθλημα. Το «διπλό» του ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη επί του Ολυμπιακού την προηγούμενη Κυριακή, που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, παρακολούθησαν περισσότεροι από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές και το μερίδιο τηλεθέασης έφθασε στο 33,3%. Ακόμη περισσότεροι τηλεθεατές παρακολούθησαν το κύκνειο άσμα της Εθνικής ποδοσφαίρου στους προκριματικούς ομίλους για το Μουντιάλ της Γερμανίας. Το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, ο οποίος μεταδόθηκε από το Mega, παρακολούθησαν 1.355.000 τηλεθεατές, δηλαδή 40,4% επί του συνολικού μεριδίου τηλεθέασης.

Πίσω από τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης κρύβεται και ένας διαρκής αγώνας δρόμου για την εξασφάλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τα οποία αποτελούν απαραίτητα έσοδα για την επιβίωση πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων. Φέρνουν όμως και επιπλέον από την πολυπόθητη διαφήμιση στους τηλεοπτικούς σταθμούς που τα εξασφαλίζουν. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι το «γαϊτανάκι» των εκατομμυρίων που ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη σεζόν μπορεί τελικά να αποβεί ζημιογόνο για τα κανάλια. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες μόνο το συνδρομητικό κανάλι SuperSport και μόνο για το Champions League έχει δαπανήσει για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της περιόδου 2006-2009 περίπου 7,5 εκατ. ευρώ ανά χρόνο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δημόσια τηλεόραση έχει πληρώσει για την ίδια περίοδο ποσό που πλησιάζει τα 9 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Αν υπολογιστούν τα δικαιώματα για την προβολή στιγμιοτύπων από την ιστοσελίδα της EPT, αλλά και αυτά των μαγνητοσκοπημένων μεταδόσεων, το ποσό ενδέχεται να ξεπερνά και τα 10 εκατ. ευρώ.


Οι βρετανοί «ποδοσφαιρόφιλοι» του «καναπέ»
Το «πανηγύρι» διαπραγματεύσεων που γίνεται ετησίως για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Στην Αγγλία, όπου το ενδιαφέρον για την Premier League είναι τεράστιο, ο τηλεοπτικός σταθμός Sky έχει δαπανήσει 341 εκατ. στερλίνες για να εξασφαλίσει τη ζωντανή προβολή 138 αγώνων την τρέχουσα χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός πληρώνει περίπου 2,5 εκατ. στερλίνες για κάθε παιχνίδι. Πάντως την επόμενη φορά που θα δημοπρατηθούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα το σκηνικό θα αλλάξει. Την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από συνάντηση στελεχών της αγγλικής ομοσπονδίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποφασίστηκε ότι το επόμενο σετ δικαιωμάτων θα διαμοιραστεί σε πέντε ξεχωριστά πακέτα μεταξύ τουλάχιστον δύο σταθμών, ώστε να «σπάσει» το μονοπώλιο. Με αυτόν τον τρόπο, οι διοργανωτές ελπίζουν ότι η τιμή ορισμένων αγώνων θα πέσει κάτω από τα 2 εκατ. στερλίνες.

Βεβαίως στην Αγγλία, οι αριθμοί είναι δεκάδες φορές πολλαπλάσιοι σε σχέση με τους αντίστοιχους στην Ελλάδα. Τον αγώνα Αγγλίας εναντίον Πορτογαλίας για τα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον Ιούνιο του 2004 παρακολούθησαν από τη συχνότητα του BBC 23,9 εκατομμύρια θεατές. Χαρακτηριστικό της λατρείας των Αγγλων για την Εθνική τους είναι το γεγονός ότι ο τελικός του Μουντιάλ του 1966 είναι το πρόγραμμα που έχουν παρακολουθήσει οι περισσότεροι τηλεθεατές στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης (32,3 εκατομμύρια). Περισσότεροι ακόμη και από αυτούς που παρακολούθησαν ζωντανά την κηδεία της δημοφιλούς πριγκίπισσας της Ουαλλίας Νταϊάνας.